Serveis de rehabilitació comunitària

Atenció a les Persones / Salut Mental
Els Serveis de Rehabilitació Comunitària desenvolupen una sèrie d'activitats i programes adreçats a la integració social de persones amb problemes de salut mental

El CFP disposa de dos Serveis de Rehabilitació Comunitària, un a Mataró (SRC  Maresme) i l’altre a Premià de Mar (SRC Burriac). Són recursos sanitaris destinats a promoure la rehabilitació psicosocial i la recuperació de persones amb problemes de salut mental.

 

Els professionals dels SRC desenvolupen un itinerari d’activitats i programes amb l’objectiu de la inserció sociocomunitària dels seus usuaris i usuàries, millorant alhora la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.

SRC Maresme

Camí de la Geganta, 3-7  

08302, Mataró

SRC Burriac

Passatge Burriac, 3

08330, Premià de Mar

Contacte:  Jordi Escrig

93 757 97 99 / 93 751 14 22

Programes Comunitaris dels Serveis de Rehabilitació Comunitària

Els programes comunitaris són activitats destinades a integrar el col·lectiu de les persones amb trastorn de salut mental a la comunitat.

logo alterarte

Programa Artístic Alterarte

Alterarte és un programa comunitari amb una funció integradora a través de l’expressió artística. Col·laborem amb museus, associacions i centres d’art creant projectes específics per a cada entitat. Volem sensibilitzar a la comunitat a través de les nostres intervencions artístiques i lluitar així contra l’estigma que es dóna en la salut mental.

llibre-actiu-hover

Programa Llibre Actiu

Llibre Actiu és un servei gratuït d’intercanvi de llibres amb seu a Mataró. Combina la funció cultural, solidària i social integrant voluntaris amb problemes de salut mental, que gestionen la llibreria i atenen al públic.

pati-interior-bricura

Programes de ràdio Pati Interior i Bricura

Espais radiofònics mensuals protagonitzats pels usuaris i usuàries del SRC Maresme i el SRC Burriac. Pati Interior s’emet a Mataró Ràdio i Bricura a Ràdio Premià de Mar. Són programes de temàtica diversa en els que es fomenta la participació de persones amb problemes de salut mental als mitjans públics.

taps_up

Programa Taps Up

El programa Taps Up és una activitat comunitària solidària de recollida de taps de plàstic en diferents punts de Premià de Mar per a col·laborar amb “Miradas que hablan”, una entitat que vetlla per la cura de la síndrome de duplicació MECP2. El projecte també compta amb la col·laboració de l’Associació Arep.